Advertisement

 
 

neritan-ceka-ekskluzive Intervistë

Protesta e 21 shkurtit përballë Bllokut, Ceka: Ëndrra për liri, fitoi mbi skenarët provokativë

Sot është 20 shkurt. Kanë kaluar 22 vjet prej ditës kur në sheshin “Skënderbej” u rrëzua busti i Enver Hoxhës. Si e kujtoni ju këtë ditë, si një prej protagonistëve kryesor të ngjarjeve të asaj kohe? Kishte disa ditë, që kishte nisur greva e urisë së studentëve, e cila lidhej me kërkesën e tyre për […]

pardesyte e bardha Libri "Pardesytë e bardha"

Largimi i PD-së nga Qeveria e Stabilitetit në dhjetor ‘91 dhe avancimi i debatit të brendshëm

  Pjesë nga libri “Pardesytë e bardha”   Në vjeshtën e  vitit 1991, PD-ja ishte në bashkëqeverisje me PS-në. Për shkak të zhvillimeve politike, ishte rrëzuar qeveria Nano dhe ishte vendosur mes PD-së e PPSH-së të kthyer tashmë në PS, që të bashkëqeverisej. Partia Demokratike kishte katër ministra në qeverinë e quajtur në atë kohë […]

daut-gumeni-2 Intervista 2011 - 2013

Gumeni: Pluralizmi i telekomanduar ndaloi aktivizimin e të burgosurve politikë në dhjetor ‘90

Daut Gumeni – ish i burgosur politik, intervistë për librin “Pardesytë e bardha”   Zoti Gumeni, Shqipëria është i fundit vend nga blloku i Lindjes, që u përfshi në valën e rrëzimit të sistemit komunist. Duke qenë një prej të ndëshkuarve nga ky sistem, si e kujtoni atë vit të fundit të sundimit komunist në […]

pardesyte e bardha Libri "Pardesytë e bardha"

Fitorja e Berishës përballë Cekës e Hajdarit në shtator 1991

Fushata e zgjedhjeve të 31 marsit u zhvillua në një situatë të tensionuar politike. Humbja e PD-së në zgjedhjet e 31 marsit solli dëshpërim të madh në radhët e demokratëve. Por, ndërsa PPSH-ja kishte fituar betejën e parë, udhëheqësi i tyre e kishte humbur atë. Ramiz Alia nuk arriti të zgjidhej deputet në kuvendin e […]

pardesyte e bardha Intervista 2011 - 2013

Akli Fundo: U prodhuan “studentë dhjetori”, që goditën Azem Hajdarin në konferencën e 1992

Hyjmë pikërisht në momentin kyç të ngjarjes. Ju ishit aty në Qytetin Studenti darkën e 8 dhjetorit? Kam qenë në Institutin e Arteve në përvjetorin ku po manifestohej me një aktivitet përkujtimor, për përvjetorin e vdekjes së John Lenon. Ishte një aktivitet ku po flitej hapur kundër regjimit. Një shoku im erdhi dhe më lajmëroi […]


 
 

neritan-ceka-ekskluzive
Intervistë

Protesta e 21 shkurtit përballë Bllokut, Ceka: Ëndrra për liri, fitoi mbi skenarët provokativë

Postuar 20 Shkurt, 2014 nga Luljeta Progni

Sot është 20 shkurt. Kanë kaluar 22 vjet prej ditës kur në sheshin “Skënderbej” u rrëzua busti i Enver Hoxhës. Si e kujtoni ju këtë ditë, si një prej protagonistëve kryesor të ngjarjeve të asaj kohe? Kishte disa ditë, që kishte nisur greva e urisë së studentëve, e cila lidhej me kërkesën e tyre për […]

E plotë »

Albanian Foreign Minister Besnik Mustafa
Intervista 2011 - 2013

Besnik Mustafaj: Regjimi komunist humbi kontrollin mbi lëvizjen studentore paraditen e 9 dhjetorit

Postuar 2 Shkurt, 2014 nga Luljeta Progni

Intervistë për librin “Pardesytë e bardha”    Zoti Mustafaj, ju keni qenë pjesë e elitës intelektuale të fundviteve ‘80 në Shqipëri. Si e shihnit ju situatën në vitin 1990, kur në vendet e Lindjes kishte rënë komunizmi? Ajo që ju po e quani elitë, ishte në fakt një numër jo i vogël personalitetesh, burra e […]

E plotë »

pardesyte e bardha
Libri "Pardesytë e bardha"

Largimi i PD-së nga Qeveria e Stabilitetit në dhjetor ‘91 dhe avancimi i debatit të brendshëm

Postuar 2 Shkurt, 2014 nga Luljeta Progni

  Pjesë nga libri “Pardesytë e bardha”   Në vjeshtën e  vitit 1991, PD-ja ishte në bashkëqeverisje me PS-në. Për shkak të zhvillimeve politike, ishte rrëzuar qeveria Nano dhe ishte vendosur mes PD-së e PPSH-së të kthyer tashmë në PS, që të bashkëqeverisej. Partia Demokratike kishte katër ministra në qeverinë e quajtur në atë kohë […]

E plotë »